keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Ne on pitsisukat

Lankapaketissa tulleesta Fluormanian Neonberrystä halusin tehdä itselleni sukat. Koska lanka oli ohuempaa kuin mitä olen tähän asti neulonut, niin ajattelin kokeillä osaisinko tehdä pitsisukat. Fidon blogista löytyi kaunis ja yksinkertainen malli ja lopputulos oli kauniimpi kuin olisin voinut kuvitellakaan!


Koska Fidon blogissa ohjeet ovat joko saksaksi tai englanniksi, niin ajattelin suomentaa ohjeen tähän, niin muutkin voivat kokeilla. Mallikerta on aina 7:llä jaollinen.

Itse aloitin sukan neulomisen kärjästä, joten alkuun tein kärkilevennyksiä, kunnes puikoilla 14 silmukkaa per puikko. Mikäli aloittaa varresta, kannattaa silmukoiden luomisen jälkeen tehdä muutama kerros vaikka joustinneuletta.


Mallikerta on hyvin yksinkertainen:

1. krs: 2 s nurin, 2 s etukautta yhteen, langankierto, 1 s oikein, langankierto, 2 s takareunoista yhteen
2. krs: 2 s nurin, 5 s oikein

Lankana oli siis Regian Fluormania 4-säikeinen Neonberry ja puikot kooltaan 2,5.
lähikuva 

Kun neuloo ohuella langalla kärjestä alkaen, kannattaa päättelyssä käyttää apuna isompaa puikkoa. Ensimmäisen sukan päättelyn jouduin tekemään uudestaan, koska tuli liian kireä. Toisen sukan kohdalla kokeilin isompaa puikkoa kokoa 3,5, niin oli heti huomattavasti helpompaa päätellä eikä tullut niin helposti liian kireää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti